Anniek Roza is de nieuwste aanwinst van de fractie. De komende jaren zal zij de fractie ondersteunen bij verschillende werkzaamheden. In haar dagelijks leven studeert ze aan de Haagse Hogeschool. Onderstaand stelt zij zich voor en vertelt ze meer over haarzelf en haar drijfveren om aan de slag te gaan bij GroenLinks Zoetermeer.

Mijn naam is Anniek Roza en ik ben nu sinds een maand de nieuwe fractiemedewerker voor GroenLinks Zoetermeer. Samen met Joram Vermond ondersteun ik de fractie waar nodig. Ik ben 20 jaar en studeer Bestuurskunde/Overheidsmanagement aan de Haagse Hogeschool. Daarvoor heb ik de havo gedaan op het Alfrink College. Ik kom uit een gezin met vier kinderen. Ik heb een zus van 28, een broer van 26 en een zusje van 17. Inmiddels woon ik alleen nog samen met mijn ouders en zusje in Rokkeveen.

Al van jongs af aan trok de politiek mijn interesse, ook al snapte ik nog niet altijd wat er gebeurde. Mijn politieke interesse is blijven groeien en vanaf mijn 16e is mijn keuze gevallen op GroenLinks. Ik heb van deze keuze nooit meer een seconde afgeweken. Via mijn studie krijg ik de handvatten mee om mij nu binnen deze nieuwe functie te kunnen laten zien.

Via mijn studie heb ik de minor Neighbourhood Governance gevolgd. In deze minor heb ik gezien wat sociale ongelijkheid kan doen binnen een stad. Ik vind het heel belangrijk dat ieder mens gelijk behandeld wordt ongeacht geslacht, afkomst, leeftijd etc. Binnen GroenLinks lijkt het me mooi hier mijn pijlen op te richten.

Ook het klimaat gaat mij nauw aan het hart. Als we allemaal niet in schone lucht kunnen leven, doen andere problemen er ook bijna niet meer toe. Ik vind het belangrijk dat er in Zoetermeer goed gekeken wordt naar verduurzaming. Hier valt veel te veranderen en te winnen. Een mooie uitdaging voor nu en de toekomst.

Ik hoop met mijn werk als fractiemedewerker andere jongeren te inspireren dat politiek leuk en toegankelijk kan zijn. Zoetermeer is een prachtige stad en krijgt naar mijn mening, zeker onder jongeren, niet altijd de waardering die ze verdient. Het lijkt me een mooie uitdaging om alle kanten van de stad meer onder de aandacht te brengen. Ik heb veel zin om aan de slag te gaan!