Wat is er toch met het Van Tuyllpark? Is het natuur? Is het sport? Zijn het nachtclubs? Of moet je er kunnen wonen? Een ding is zeker, er gebeurt veel in het park. GroenLinks is er, met enkele andere partijen, van overtuigd dat het niet allemaal het juiste is, dat er gebeurt. Niet iedereen beschouwd het park als veilig, er liggen terreinen leeg en er staan twee grote gebouwen leeg. Daar staat tegenover dat de raad het nieuwe zwembad in het park gepland heeft, er veel gesport wordt en er veel groen is en biodiversiteit leeft.

Al deze ontwikkelingen worden nu los van elkaar ontwikkeld, de Plas van Poot moet een Natuurkerngebied worden, het nieuwe zwembad moet ergens landen en de leegstaande panden opnieuw ontwikkeld. En dan kan je er misschien ook nog wonen…

Als je wilt dat de verschillende plannen elkaar niet gaan bijten en er een mooi groene en leefbare omgeving voor mens en dier overblijft moet je echt een visie ontwikkelen.

Vanavond komen er gebruikers van het park in de commissie Stad vertellen wat hun wensen zijn voor het park. De commissieleden zullen vervolgens met elkaar in debat gaan over de wenselijkheid van een visie en de mogelijkheid van het meegeven van kaders voor deze visie. GroenLinks is in ieder geval een sterk voorstander van een goede visie. Deze visie moet van het park een natuurlijk sportpark maken waar kleinschalig (Tiny Houses) gewoond kan worden. Daar mag de aanwezige natuur niet onder leiden dus zijn keuzes noodzakelijk!

Een uitdaging die we graag vanavond aan de wethouder voorleggen.