Op zaterdag 21 september is het World Cleanup Day. Op deze grootste wereldwijde opruim- actie van het jaar gaan we samen met ruim 160 landen de planeet een grote schoonmaakbeurt geven. En wij van GroenLinks doen natuurlijk mee! Ons doel? Het opruimen van zoveel mogelijk zwerfvuil in onze omgeving!

Samen kunnen we alles!

Daarom roepen we onze leden op om de handen uit de mouwen te steken. Samen kunnen we namelijk écht iets doen aan de plasticsoep! Je kunt je opgeven via de website: www.worldcleanupday.nl/cleanup-acties/ En schrik niet: de komende week bel ik een aantal leden om te vragen mee te helpen…

Wil je meedoen?

Wij hebben verschillende opruimacties opgezet in Zoetermeer. Acties zijn tussen 10.00 en 14.00 en duren gemiddeld 2 uur (korter of langer mag ook). Er zijn ook acties opgezet door inwoners van Zoetermeer.

Meld je aan via: www.worldcleanupday.nl/cleanup-acties/ Ga naar de kaart en klik op de roze pin bij jou in de buurt. Klik dan op: Doe mee! Aanmelden via bestuur@groenlinks-zoetermeer.nl kan natuurlijk ook.

Voor de enthousiastelingen

Breng het afval in kaart met de Litterati-app: Het in kaart brengen van het zwerfafval doen we met behulp van de Litterati-app. Deze app is heel makkelijk: hij legt de precieze locatie vast waar je iets hebt aangetroffen, maar ook van wat voor materiaal en welk merk iets is. Met deze informatie zorgen we ervoor dat politiek en bedrijfsleven het probleem bij de bron gaan aanpakken (denk aan statiegeld op flesjes en blikjes of duurzame verpakkingen). Je kunt de app zelf downloaden.

Klaas Dijkhuis, secretaris GroenLinks Zoetermeer