Marieke Spekreijse

Actief lid

Opgroeiend in een politiek actief gezin is het belang van politiek bij van jongs af aan bekend. Ook was GroenLinks bij mij al vroeg bekend, met een moeder die in de voorganger actief was, en broers en zussen die actief waren in DWARS Leeuwarden. Ik kwam dan al jong tot de conclusie dat GroenLinks ook de partij voor mij was.

Tijdens mijn studie Bos en Natuurbeheer kwam het belang van een goed natuurbeleid op verschillende politieke levels vaak langs. Door de grote terugname van biodiversiteit en de klimaatcrisis werd het me steeds duidelijker dat ik iets hieraan wilde doen. De standpunten van GroenLinks kwamen nog steeds het beste overeen met mijn eigen ideeën. Nu ik gesetteld ben in Zoetermeer was het naar mijn idee nu tijd om in de voetsporen van mijn familieleden te treden en actief te worden in GroenLinks.

Door persoonlijke ervaringen met LGBTIA en feminisme is het me duidelijk dat deze emancipatie nog niet klaar is. De komende jaren wil ik mij daarom sterk maken voor emancipatie en de natuur in Zoetermeer.