Sammy Al-Ghazi

Algemeen bestuurslid, campagneleider

Mijn naam is Sammy Al-Ghazi, 18 jaar oud. Ik doe op het moment de opleiding ICT-beheerder op het MBO Rijnland in Zoetermeer. Ik heb tot mijn achtste met veel plezier in Buytenwegh gewoond en zat daar tot groep 4 op de Annie M.G. Schmidt school. Ik heb tot voor kort in Leidschenveen gewoond maar ik was als nog altijd in Zoetermeer te vinden. Inmiddels woon ik nu samen met mijn zus in Palenstein.

Ik heb erg veel leuke herinneringen van vroeger, in de straat organiseerde wij regelmatig straatbarbecues en was het een gezellige sfeer in de buurt. Met mijn vrienden en klasgenoten naar Ballorig, de bouwspeelplaats en op een zonnige dag met ouders en vrienden naar het Keerpunt of het Noord Aa.

Er zijn ook natuurlijk nog dingen die beter kunnen. Er is te veel armoede in Zoetermeer, verder moet het groen in de stad worden behouden en versterkt. 

Ik was erg geschrokken toen ik erachter kwam wat het verschil tussen arm en rijk was en dat die met de dag alleen maar groter wordt. En wat de gevolgen zijn op onze aarde bij 2 graden stijging. Het klimaatakkoord van Parijs heeft een doelstelling om niet boven die 2 graden te komen. Dat vind ik erg zorgelijk. Verduurzaming is daarom een must.  

Ik vind Zoetermeer een mooie prettige stad om in te wonen en dat moet voor iedereen kunnen gelden. Een levende stad voor jong en oud. Ik zet mij daarom in voor een groener en meer verbonden Zoetermeer.