Nieuws gefilterd op Fractie

Idealen als kompas bij lastige dilemma’s

Soms denk je een klein uitstapje uit je dagelijks leven te maken, maar vormt dat de basis waar je een groot deel van je passie blijkt te vinden. Dit bleek in 2011 het geval toen ik eenmalig in de raad dacht in te spreken over de sluiting van twee locaties van de bouwspeelplaats (vrijetijdscentra). Na die avond begon echter een ontdekkingsreis over wat de politiek kon betekenen in mijn drive om de wereld een stukje mooier te maken. Inmiddels zijn we acht jaar verder, ben ik fractievoorzitter van een coalitiepartij met vijf zetels, maar mag ik bovenal dagelijks werken aan een mooier Zoetermeer.

 

Lees verder

Niet afwachten, maar het voortouw nemen

Een aantal maanden voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 ben ik actief geworden voor GroenLinks. Huidig fractievoorzitter Jordy Boerboom zag dat ik veel likes achterliet op de Facebook pagina van GroenLinks Zoetermeer. Op dat moment was ik al wel lid, maar niet politiek actief. Jordy nam contact met mij op en nodigde mij uit voor een hernieuwde kennismaking. Wij kenden elkaar namelijk al van onze tijd op basisschool ‘de Paulusschool’. Na dit gesprek ben ik vrij snel actief geworden. Zo ging ik de volgende dag al mee huis-aan-huis door Zoetermeer. Daar leerde ik ook meteen enkele andere actieve GroenLinksers kennen. Inmiddels ben ik alweer bijna anderhalf jaar actief voor GroenLinks, waarvan één jaar als fractiemedewerker.

Lees verder

Oud en nieuw weer een feest voor iedereen

Afgelopen maandag is in de commissievergadering op initiatief van GroenLinks gesproken over de overlast van vuurwerk. Als het aan de fractie ligt worden de komende jaren stapsgewijs maatregelen genomen om tot een verbod op consumentenvuurwerk te komen. Daarnaast heeft commissielid Jennifer van Werkhoven tijdens de commissievergadering gepleit om meer alternatieven te bieden om van de jaarwisseling een feest te maken.

Lees verder

Commissielid als verrassing

Op 22 maart 2018 werd ik om 03:00 's ochtends wakker gemaakt door mijn vriend. “Gefeliciteerd”. “Met wat?”  “GroenLinks heeft vijf zetels.” “Wat?”. Daarna appte ik Jordy om hem te feliciteren. Vijf zetels was meer dan een verdubbeling ten opzichte van de vorige verkiezingen. Jordy appte mij gelijk terug dat ik commissielid zou worden, de eerste vijf personen op de kieslijst werden raadslid en de twee personen daarna commissielid. Later is Liselotte er als derde commissielid bij gekomen. En zo werd ik onderdeel van de Zoetermeerse gemeenteraad.

Lees verder

Concreet aan de slag met dierenwelzijn

Al jaren zet GroenLinks zich in voor een beter dierenwelzijn in Zoetermeer. Moties om het oplaten van ballonnen te verbieden, roofvogelshows te verbieden en het verbieden van wegwerpplastic hebben op initiatief van GroenLinks de afgelopen jaren opvolging gekregen.  De fractie was dan ook positief dat andere fracties het initiatief hebben genomen om met dierenwelzijn aan de slag te gaan middels een motie om te komen tot een dierenwelzijnsbeleid.

Lees verder

GroenLinks wil nieuw Zoetermeers werkbedrijf waar gekeken wordt naar talenten

Begin 2018 is er door de gemeentes Zoetermeer, Leidschendam-Voorburg en Rijswijk besloten om een andere samenwerking te zoeken voor het sociaal werkbedrijf DSW. Het college heeft de intentie uitgesproken om nu te komen tot een Zoetermeers werkbedrijf. Tijdens de raadsvergadering van 18 februari kon de raad uitgangspunten meegeven aan het college bij de verdere uitwerking.

Lees verder