Nieuws over Jordy Boerboom

Werken aan een generatie die opgroeit in schone lucht

In de eerste jaren toen ik ging stappen was het heel gebruikelijk dat er nog gerookt werd bij het uitgaan. Voor mij was dit altijd een minpunt om uit te gaan. Immers steevast als ik thuiskwam stonk mijn kleding en wist ik dat mijn longen (als astmapatiënt) weer een optater hadden gehad. Ik weet ook heel goed hoe vaak ik discussies had met mijn beste vriend waarin ik hem vertelde waarom hij moest stoppen met roken.

Lees verder

Vijfdaagse fietstocht voor het goede doel

Om geld in te zamelen voor het goede doel - 3FM Serious Request - maakt GroenLinks-commissielid Jordy Boerboom een vijfdaagse fietstocht kriskras door het land. Op deze manier hopen hij en zijn broertje een zo groot mogelijk bedrag in te zamelen voor het thema dat dit jaar door 3FM centraal is gesteld: meisjes en vrouwen die slachtoffer zijn van seksueel misbruik in conflictgebieden. De fietsafstand die ze zullen afleggen, bedraagt ruim 750 kilometer. Wens Jordy en zijn broertje succes en doneer geld!

Lees verder

GroenLinks wil meer aandacht voor terugdringen huiselijk geweld

Op Maandag Raadsdag 27 oktober stond in de gemeenteraadscommissie Samenleving de bespreking van de kadernota Veiligheid op de agenda. Deze nota vormt in hoofdlijnen het veiligheidsbeleid voor de komende vier jaar. GroenLinks wil dat er de komende periode meer aandacht uitgaat naar het terugdringen van huiselijk geweld en dat de nadruk wordt verlegd van repressie naar preventie.

Lees verder