Nieuws van Jordy Boerboom

GroenLinks gaat voor verandering in nieuw te vormen college

GroenLinks heeft vandaag aan de VVD-informateur Marc Rosier laten weten meer opties te willen dan het enige voorstel om met de vier grootste partijen (VVD, LHN, D66 en GroenLinks) te gaan onderhandelen. Toen dat niet mogelijk bleek, heeft GroenLinks aangegeven niet akkoord te gaan met het advies van de informateur.

Lees verder

Prettig en betaalbaar wonen

In de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen bloggen de kandidaten van GroenLinks Zoetermeer over zaken die zij belangrijk vinden in de stad. Deze keer is dat lijsttrekker Jordy Boerboom over betaalbaar en prettig wonen in Zoetermeer.

Lees verder

GroenLinks Zoetermeer: voor alle kleuren

Ik sprak laatst een jonge, ambitieuze vrouw. Ze had bestuurskunde gestudeerd in Leiden en wilde actief worden in de politiek. Ze vertelde waar haar hart lag: bij het verbinden van mensen en elkaar begrijpen. Ze vertelde ook dat haar familie oorspronkelijk uit Iran kwam. Haar ouders waren gevlucht voor het regime daar en vestigden zich in Nederland. Ze gingen aan het werk en hadden met moeite een nieuw bestaan opgebouwd. Niet eens echt voor zichzelf, maar vooral voor hun kinderen. Zij zelf werd geboren en getogen in Nederland. Dat ging goed, totdat zij wat ouder werd. Ineens was zij - volgens klasgenootjes - niet meer een van 'ons’, maar een 'buitenlander’.

Lees verder

Werken aan een generatie die opgroeit in schone lucht

In de eerste jaren toen ik ging stappen was het heel gebruikelijk dat er nog gerookt werd bij het uitgaan. Voor mij was dit altijd een minpunt om uit te gaan. Immers steevast als ik thuiskwam stonk mijn kleding en wist ik dat mijn longen (als astmapatiënt) weer een optater hadden gehad. Ik weet ook heel goed hoe vaak ik discussies had met mijn beste vriend waarin ik hem vertelde waarom hij moest stoppen met roken.

Lees verder

Groen en natuur als voorwaarde voor een leefbare stad

Een interview met de lokale krant, campagnevoeren in een winkelcentrum en ‘s avonds een debat met ondernemers. Zomaar een dag tijdens deze intense campagne. Tussen al die politieke activiteiten en mijn studie door is het cruciaal dat ik af en toe ook even kan ontspannen en het hoofd weer tot rust kan brengen.

Lees verder

GroenLinks wil dat iedere inwoner betaalbaar kan wonen

GroenLinks stoort zich al tijden aan de lange wachtlijsten voor een sociale huurwoning. Inmiddels zijn de wachtlijsten opgelopen tot meer dan 5 jaar. GroenLinks is blij dat er, ondanks een eerdere uitspraak van de raad, nu toch een voorstel ligt voor de bouw van 1570 sociale woningen tot en met 2015 door woningcorporaties.

Lees verder