Nieuws van Walter van Steenis

Zorgvuldig afwegen

Walter van Steenis, raadslid  Als raadslid ben je politicus. ‘Ben ik een politicus’, vroeg ik mij af. De betekenis van politicus is dat je beslissingen kan nemen of deze kunt beïnvloeden als lid van de gemeenteraad, de provinciale staten, de landelijke Ee

Als raadslid ben je politicus. ‘Ben ik een politicus’, vroeg ik mij af. De betekenis van politicus is dat je beslissingen kan nemen of deze kunt beïnvloeden als lid van de gemeenteraad, de provinciale staten, de landelijke Eerste of Tweede Kamer of het Europees Parlement. Dus ook als lid van de gemeenteraad! Het duurde een paar maanden tot dit tot mij doordrong en nu hoor ik om mij heen dat ik al een echte politicus ben geworden. Ben ik veranderd of komt het zorgvuldig afwegen van belangen nu beter, op een meer natuurlijke wijze, naar voren?

Lees verder

Minder plastic afval

GroenLinks juicht de actie ‘Zoetermeer Ballon Vrij’ toe. Een goed moment om dit initiatief te versterken en te verbreden. Dat vragen we – met D66 – schriftelijk aan het college. Gezamenlijke vragen krijgen meer aandacht en laten zien dat wij als GroenLinks het belangrijk vinden om samen te werken.

Lees verder