“ De mens is teveel gefocust op het vergroten van welvaart in plaats van het welzijn van al het leven op deze planeet ”

Naarmate ik ouder ben geworden ben ik meer gaan nadenken over hoe ik wil dat de aarde en de samenleving eruitziet. Een wereld waarin ieder mens en dier met respect behandeld wordt. Daarbij mogen we de natuur niet vergeten. Op mijn eigen manier probeer ik daar een bijdrage aan te geven. Zo heb ik gekozen om veganist te zijn, vooral omdat ik het leven van een dier veel waarde vind hebben. Daarbij komt kijken dat de landbouwsector een aanzienlijke bijdrage levert wat betreft milieuvervuiling. Gelukkig is het tegenwoordig heel goed mogelijk om op veganistische wijze lekker en gezond te leven.

Zelf heb ik geen auto en ik denk dat er op dat punt nog heel veel winst te behalen valt. Een auto heeft natuurlijk voordelen tegenover bijvoorbeeld het openbaar vervoer en de fiets. Een auto is misschien comfortabeler, is vaak sneller en in sommige gevallen financieel aantrekkelijker. Daarom vind ik dat we meer moeten investeren in het openbaar vervoer en bijvoorbeeld (snel)fietswegen. Zo maken we duurzame vervoersmiddelen veel aantrekkelijker.

Op onze aarde hebben we teveel sociaaleconomische ongelijkheid. Mensen groeien niet op in een gelijk speelveld. De mens is teveel gefocust op het vergroten van welvaart in plaats van het welzijn van al het leven op deze planeet. Economische groei gaat te vaak ten koste van kostbaar leven.

Sinds iets langer dan een jaar ben ik lid van GroenLinks, daarvoor was ik alleen een stemmer met een mening. De gedachte om actief lid worden voor GroenLinks speelde al een tijdje door mijn hoofd. Onze Zoetermeerse lijsttrekker Jordy Boerboom maakte het verschil. Zelf was ik, op dat moment, vooral geïnteresseerd in de landelijke politiek, maar onder andere Jordy gaf mij het besef dat er op lokaal niveau heel veel mogelijk is om verandering aan te brengen binnen de maatschappij. GroenLinks als politieke partij biedt aan heel veel mensen de ruimte om op hun eigen manier bij te dragen aan het laten horen van een tegengeluid tegenover bijvoorbeeld het ‘grote’ geld. De stad Zoetermeer kan in mijn ogen veel socialer, groener en ook duurzamer. Daarom ga ik de komende jaren de fractie van GroenLinks zo goed mogelijk ondersteunen in hun werkzaamheden om verandering aan te brengen binnen de gemeente Zoetermeer.

Voor contact kan je mailen naar joram.vermond@groenlinks-zoetermeer.nl.