“ Iedereen verdient een fatsoenlijk huis ”

In 1993 ben ik geboren in Leidschendam-Voorburg. Zo rond mijn vijfde verjaardag zijn mijn ouders, mijn zus en ik verhuisd naar Zoetermeer. Sindsdien woon ik met heel veel plezier in deze gemeente.

Het grootste gedeelte van mijn leven woon ik in Driemanspolder. Volgens mij een vrij diverse wijk met in de buurt één van de meest spraakmakende gebouwen van Zoetermeer: de Mandelabrug. Nu ben ik zelf erg gewend aan de uitstraling van de brug. Wat mij betreft behoud de brug dan ook zijn karakteristieke uitstraling. Wel is het tijd dat de burg een make-over krijgt. Ik heb vooral fijne herinneringen aan het opgroeien in de wijk.

Zoetermeer is een relatief groene gemeente. Er zijn gelukkig mooie parken in en rondom de stad. Iedereen moet dicht bij huis kunnen genieten van natuur. Omdat de stad flink gaat groeien en er veel woningen bijkomen is het extra belangrijk om hier scherp op te zijn. De stad moet wel haar groene karakter behouden. De wijken zelf moeten ook voldoende groen bevatten.

Dat er meer woningen worden gebouwd is logisch. Veel mensen in Zoetermeer zijn op zoek naar een betaalbare woning. Daarom is er een passende mix aan woningbouw nodig. Niet iedereen heeft genoeg geld om een dure koopwoning aan te schaffen. Maar iedereen verdient wel een fatsoenlijk huis. Daarom moeten er voldoende sociale en betaalbare woningen gebouwd worden.

Zoetermeer is de natste stad van Nederland. Omdat de wereld aan het opwarmen is, wordt het weer steeds extremer. Met als gevolg dat we het risico lopen dat straten, buurten en huizen onder water komen te staan. Maar ook krijgen we meer te maken met periodes van droogte. Dit zijn belangrijke  redenen om ook lokaal klimaatverandering tegen te gaan.

In tegenstelling tot andere partijen zijn dit voor GroenLinks prioriteiten.

Zoetermeer bestaat uit ontzettend veel diverse mensen, culturen en organisaties. Onze gemeente is een prachtige plek om te wonen. We leven midden in de randstad en alle grote steden zijn bereikbaar. En toch is het een groene stad met prachtige parken en mooie plassen.

In iedere stad zijn er dingen die beter kunnen. Zoetermeer is geen uitzondering. Ik maak mij zorgen om de mensen die moeten rondkomen van een uitkering of een minimuminkomen. Daarnaast denk ik dat verschillende wijken toe zijn aan een opknapbeurt.