“ Iedereen verdient een fatsoenlijk huis ”

In 1993 ben ik geboren in Leidschendam-Voorburg. Zo rond mijn vijfde verjaardag zijn mijn ouders, mijn zus en ik verhuisd naar Zoetermeer. Sindsdien woon ik met heel veel plezier in deze gemeente.

Het grootste gedeelte van mijn leven woon ik in Driemanspolder. Volgens mij een vrij diverse wijk met in de buurt één van de meest spraakmakende gebouwen van Zoetermeer: de Mandelabrug. Nu ben ik zelf erg gewend aan de uitstraling van de brug. Wat mij betreft behoud de brug dan ook zijn karakteristieke uitstraling. Wel is het tijd dat de brug een make-over krijgt. Ik heb fijne herinneringen aan het opgroeien in Driemanspolder.

Zoetermeer is een groene gemeente. Er zijn gelukkig mooie parken in en rondom de stad. Ik vind dat iedereen dichtbij huis moet kunnen genieten van natuur. Omdat er in de stad veel woningen bijkomen, is het extra belangrijk om hier scherp op te zijn. De stad moet wel haar groene karakter behouden.

Dat er meer woningen worden gebouwd is logisch. Veel mensen in Zoetermeer zijn op zoek naar een betaalbare woning. Daarom is er een passende mix aan woningbouw nodig. Niet iedereen heeft genoeg geld voor een dure koopwoning. Maar iedereen verdient wel een fatsoenlijk huis. Daarom moeten er voldoende sociale en betaalbare woningen gebouwd worden.

Zoetermeer is de natste stad van Nederland. Doordat de wereld opwarmt, krijgen we steeds meer te maken met extreem weer. Met als gevolg dat we het risico lopen dat straten, buurten en huizen onder water komen te staan. Daarom vind ik het belangrijk om ook lokaal klimaatverandering tegen te gaan. In tegenstelling tot andere partijen is dit voor GroenLinks een prioriteit.

Zoetermeer bestaat uit ontzettend veel diverse mensen, culturen en organisaties. Onze gemeente is een prachtige plek om te wonen. We leven midden in de randstad en alle grote steden zijn bereikbaar. En toch is het een groene stad met prachtige parken en mooie plassen. In iedere stad zijn er dingen die beter kunnen. Zoetermeer is geen uitzondering. Verschillende wijken zijn toe aan een opknapbeurt, zonder dat de mensen met een laag inkomen uit de stad gejaagd worden. Ik maak mij zorgen om de mensen die moeten rondkomen van een uitkering of een minimuminkomen.