Uitgelicht

Tien Punten Programma Groenlinks 2018-2022

GroenLinks staat voor verandering. In het Zoetermeer van de toekomst is eerlijk delen vanzelfsprekend (sociale gemeente). In het Zoetermeer van de toekomst kan iedereen in verbondenheid een plezierig leven leiden (open gemeente). Het Zoetermeer van de toekomst is een duurzame, groene en natuurrijke stad, die we met een gerust hart kunnen overdragen aan onze kinderen en kleinkinderen (groene gemeente).

De verandering die we nastreven zal niet vanzelf komen. Veranderen is een werkwoord. Stap voor stap werken we naar ons doel toe. Daarom zorgen we ervoor dat mensen zich met elkaar verbonden kunnen voelen, door te kiezen voor hoop en het geven van vertrouwen.

Als we geen hele stap kunnen zetten, dan zetten we een halve stap, maar nooit zonder onze waarden uit het oog verliezen. Wij delen de welvaart eerlijk, wij kiezen voor een duurzame toekomst, en streven ernaar dat mensen plezierig kunnen samenleven.

De afgelopen maanden zijn we veel de straat op geweest. Hebben wij bij mensen aangebeld en vele gesprekken gevoerd over wat de mensen in onze stad bezighoudt. Die gesprekken zijn inspiratie geweest voor dit programma. Wij hopen uiteraard dat deze mensen zich kunnen herkennen in ons programma.

Het verkiezingsprogramma van GroenLinks Zoetermeer is opgebouwd volgens de drie hoofdlijnen waar GroenLinks verandering wil realiseren. Zoetermeer wordt een sociale gemeente, Zoetermeer wordt een groene gemeente en Zoetermeer wordt een open gemeente.

Lees het volledige verkiezingsprogamma in de bijlage of bekijk onze belangrijkste standpunten.