Afdeling

De afdeling Zoetermeer van GroenLinks wordt bestuurd door het bestuur. Het bestuur houdt zich bezig met alle zaken rondom de afdeling en leden. Zo houdt het bestuur zich bezig met de financiën van de afdeling, organiseert het bestuur de campagnes en is ze verantwoordelijk voor de vorming van een nieuwe kandidatenlijst bij de gemeenteraadsverkieizingen. Ook zijn de bestuursleden het aanspreekpunt voor allle leden in Zoetermeer en werven ze nieuwe leden door het organiseren van bijeenkomsten en publieksacties. De politieke zaken zijn in handen van de fractie. GroenLinks Zoetermeer heeft op dit moment vijf zetels in de gemeenteraad.

Geschiedenis

In het begin van de jaren negentig is GroenLinks ontstaan uit een samensmelting van vier partijen: de Pacifistisch Socialistische Partij (PSP), Evangelische Volkspartij (EVP), Communistische Partij Nederland (CPN) en de Politieke Partij Radicalen (PPR). In diezelfde tijd volgden de partijen in Zoetermeer dit voorbeeld. De actieve linkse stromingen van Zoetermeer -PPR, PSP en CPN- verenigden zich in GroenLinks Zoetermeer.

In de jonge geschiedenis van de afdeling hebben de politici voortdurend oppositie gevoerd op het gebied van milieu, sociale rechtvaardigheid en een eerlijke verdeling van werk en inkomen. Daar waar het 'kapitaal' overheerste kwamen de GroenLinkse politici met relativering en mogelijke oplossingen.

Actief worden voor GroenLinks in Zoetermeer of heb je een vraag of opmerking? Mail dan naar: bestuur@groenlinks-zoetermeer.nl.