Nieuws

Jakobien Groeneveld wethouderskandidaat GroenLinks Zoetermeer

Jakobien Groeneveld (42) is de kandidaat-wethouder voor GroenLinks Zoetermeer. De fractie heeft Groeneveld naar voren geschoven. De partij heeft besloten om mee te gaan onderhandelen over een akkoord voor de stad. Als daar een akkoord uit komt, zal Groeneveld als wethouder van GroenLinks geïnstalleerd worden. 

Lees verder

GroenLinks gaat voor verandering in nieuw te vormen college

GroenLinks heeft vandaag aan de VVD-informateur Marc Rosier laten weten meer opties te willen dan het enige voorstel om met de vier grootste partijen (VVD, LHN, D66 en GroenLinks) te gaan onderhandelen. Toen dat niet mogelijk bleek, heeft GroenLinks aangegeven niet akkoord te gaan met het advies van de informateur.

Lees verder

Vacature: fractieondersteuner

Sinds het succes bij de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2018 is GroenLinks in Zoetermeer vertegenwoordigt met 5 raadsleden en 2 commissieleden. Binnen de fractie wordt met enthousiasme gewerkt aan de positie van GroenLinks binnen de raad en de stad.

Om top te kunnen functioneren heeft ons team een organisatorisch talent nodig: iemand die de randzaken perfect regelt. Iemand die ons haarfijn aanvoelt en ons tegengas kan geven.

Lees verder

Hoe lokaal is de winst van GroenLinks in Zoetermeer?

GroenLinks Zoetermeer ging van 2 naar 5 zetels. De grote verkiezingswinst wordt toegeschreven aan het Jesse Klaver effect. Als we echter de landelijke trend in de uitslagen vergelijken met de lokale trend in de uitslagen dan blijkt dat in Zoetermeer, GroenLinks het aanzienlijk veel beter gedaan heeft dan de landelijke trend. Dit blijkt uit de analyse van (bijna) oud-fractievoorzitter Marcel van der Tol.

Lees verder

Winst: van 2 naar 5 zetels!

Tijdens de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maaar 2018 is GroenLinks in Zoetermeer gegroeid van 2 naar maar liefst 5 zetels. Daarmee zijn we de grootste stijger van deze verkiezingen. De VVD is met 7 zetels de grootste geworden. De LHN, D66 en GroenLinks hebben allemaal 5 zetels en delen dus de tweede plek.

Lees verder

Prettig en betaalbaar wonen

In de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen bloggen de kandidaten van GroenLinks Zoetermeer over zaken die zij belangrijk vinden in de stad. Deze keer is dat lijsttrekker Jordy Boerboom over betaalbaar en prettig wonen in Zoetermeer.

Lees verder

Pagina's