Nieuws

Vragen over uitsluiting Het Groene Consortium en Den Haag Fossielvrij

Vorige week bereikte het bericht dat Het Groene Consortium en Den Haag Fossielvrij zijn uitgesloten van deelname aan het biedingsproces rondom Eneco de fractie van GroenLinks Zoetermeer. Omdat de groene missie van Eneco juist zo belangrijk is heeft raadslid Walter van Steenis mondelinge vragen gesteld aan de betrokken wethouder. Die zegde toe de vragen door te sturen naar de aandeelhouderscommissie. 

Lees verder

GroenLinks Zoetermeer steunt keuze college

De fractie van GroenLinks Zoetermeer staat achter de moeilijke keuze van het Zoetermeerse college om samen met andere gemeentes uit de regio de financiële vergoeding afkomstig van het rijk te verwerpen.

Lees verder

Wethouder Groeneveld: 'Wanneer gaat jeugdzorg weer over kinderen?'

Al jaren - en sinds vorig jaar echt - gaat jeugdzorg, of jeugdhulp, bijna alleen nog maar over geld. Dat moet echt anders. Innovaties, investeringen en échte oplossingen blijven zo uit. Kreten als ‘kinderen krijgen nu gewoon teveel jeugdhulp in onze gemeente’ (als oorzaak van de overschrijdingen van de budgetten) zijn daarnaast totaal ongefundeerd - en zelfs gevaarlijk. Je zult maar ouders of een jongere zijn die hulp nodig heeft, en dat ergens lezen. 

Lees verder

Idealen als kompas bij lastige dilemma’s

Soms denk je een klein uitstapje uit je dagelijks leven te maken, maar vormt dat de basis waar je een groot deel van je passie blijkt te vinden. Dit bleek in 2011 het geval toen ik eenmalig in de raad dacht in te spreken over de sluiting van twee locaties van de bouwspeelplaats (vrijetijdscentra). Na die avond begon echter een ontdekkingsreis over wat de politiek kon betekenen in mijn drive om de wereld een stukje mooier te maken. Inmiddels zijn we acht jaar verder, ben ik fractievoorzitter van een coalitiepartij met vijf zetels, maar mag ik bovenal dagelijks werken aan een mooier Zoetermeer.

 

Lees verder

Op donderdag 23 mei bepaal jij de koers van EUROPA

Spreek je uit

Er staat 23 mei veel op het spel. Op die dag bepalen we de toekomst van Europa en daarmee van Nederland. Door in Europa samen te werken pakken we de klimaatcrisis echt aan. Op een eerlijke manier.

  • Met jouw stem gaat de vervuilende industrie betalen voor haar uitstoot.
  • Met jouw stem gaan multinationals gewoon eerlijk belasting betalen.
  • Met jouw stem spreek je je uit voor een samenleving, waarin we naar elkaar omkijken.

GroenLinks toont groen leiderschap en sluit kolencentrales. En kiest voor het klimaat, zet in op schone energie. Voor de huidige en voor toekomstige generaties.

GroenLinks kiest voor een eerlijk Europa. En kiest voor mensen boven multinationals.

GroenLinks gaat voor een samenleving, waarin we naar elkaar omkijken. En staat voor verbinding.

Stem donderdag 23 mei GroenLinks.

En als elke GroenLinks-stemmer een ‘nieuwe’ GroenLinks-stemmer meeneemt, dan verdubbelen we onze invloed in Europa.

Lees verder

Pagina's