Nieuws

Jordy Boerboom tijdens het voorjaarsdebat

Het voelt inmiddels niet meer zo, maar het is vanavond mijn debuut tijdens het belangrijkste debat van het jaar. Toch denk ik op zo’n avond als vanavond terug aan alles wat mij naar dit moment heeft geleid. De opvoeding die ik heb gehad, de armoede die ik heb gezien tijdens mijn reis naar India, maar bovenal de (in het begin zo spannende) intense gesprekken met inwoners uit de stad. Het doet je beseffen wie de mensen zijn voor wie je het doet.

Lees verder

Visie fractie op resultaten college 2017

Tijdens de raadsvergadering van vanavond is er teruggekeken naar de resultaten behaald door het vorige college in het jaar 2017. De fractie heeft de stukken doorgenomen en heeft het college verschillende vragen gesteld. De visie, als speech voorgedragen door fractievoorzitter Jordy Boerboom, staat hieronder. 

Lees verder

Concept-coalitieakkoord Zoetermeer rond

GroenLinks Zoetermeer heeft samen met de VVD, LHN (Lijst Hilbrand Nawijn), D66 en het CDA gisteravond het concept-coalitieakkoord georesenteerd. De vrijf partijen hebben sinds april onderhandeld over een akkoord voor de stad. Volgende week wordt het akkoord besproken met de raad, inwoners en de leden van GroenLinks. Lees het akkoord hier en praat direct mee: https://doemee.zoetermeer.nl/lopende+projecten/samenspraak-conceptakkoor...

Lees verder

Jakobien Groeneveld wethouderskandidaat GroenLinks Zoetermeer

Jakobien Groeneveld (42) is de kandidaat-wethouder voor GroenLinks Zoetermeer. De fractie heeft Groeneveld naar voren geschoven. De partij heeft besloten om mee te gaan onderhandelen over een akkoord voor de stad. Als daar een akkoord uit komt, zal Groeneveld als wethouder van GroenLinks geïnstalleerd worden. 

Lees verder

GroenLinks gaat voor verandering in nieuw te vormen college

GroenLinks heeft vandaag aan de VVD-informateur Marc Rosier laten weten meer opties te willen dan het enige voorstel om met de vier grootste partijen (VVD, LHN, D66 en GroenLinks) te gaan onderhandelen. Toen dat niet mogelijk bleek, heeft GroenLinks aangegeven niet akkoord te gaan met het advies van de informateur.

Lees verder

Hoe lokaal is de winst van GroenLinks in Zoetermeer?

GroenLinks Zoetermeer ging van 2 naar 5 zetels. De grote verkiezingswinst wordt toegeschreven aan het Jesse Klaver effect. Als we echter de landelijke trend in de uitslagen vergelijken met de lokale trend in de uitslagen dan blijkt dat in Zoetermeer, GroenLinks het aanzienlijk veel beter gedaan heeft dan de landelijke trend. Dit blijkt uit de analyse van (bijna) oud-fractievoorzitter Marcel van der Tol.

Lees verder

Pagina's