Nieuws

GroenLinks blij met uitkomst najaarsdebat

Vorige week maandag stond het eerste deel van het najaarsdebat op het programma. Tijdens dit debat wordt de begroting van de gemeente besproken. De fractie van GroenLinks Zoetermeer diende in totaal vier moties in. Fractievoorzitter Jordy Boerboom hield daarnaast een vurig pleidooi voor verbinding en samenwerking om maatschappelijke problemen op te lossen. De samenleving van Zoetermeer heeft nu te maken met onderwerpen als klimaatverandering, de problemen op de woningmarkt, de schaalsprong en het behouden van groen en natuur terwijl er veel woningen bijgebouwd zullen gaan worden. Vanavond ging het najaarsdebat verder en werd er gestemd over ingediende moties.  

Lees verder

Jordy Boerboom tijdens het najaarsdebat: 'samen de stad groener en socialer maken'

We leven in uitdagende tijden. Er komen allerlei maatschappelijke opgaven op gemeenten af die niet altijd vanzelfsprekend onderwerp van gesprek waren. Zaken als klimaatverandering, energietransitie, extra woningbouw, veranderende mobiliteit, natuur en groen hebben allen ruimtelijke impact. Er is raadsbrede steun voor zaken als het behoud van natuur en de reductie van CO2, maar als het spannend wordt en er keuzes moeten worden gemaakt, houdt het college dan de poot stijf? Of kiest het college voor de oplossingen die op de korte termijn het minste pijn doen. Daarnaast is er sprake van polarisering in de maatschappij. Voor GroenLinks is het cruciaal dat we deze uitdagingen aangaan door bruggen te bouwen, empathie te tonen en eerlijk te delen. Nog voordat wij naar het financiële plaatje van de stad kijken.

Lees verder

Zorgen over dienstverlening gemeente Zoetermeer

De fractie van GroenLinks Zoetermeer maakt zich zorgen over de dienstverlening van de gemeente Zoetermeer. Uit recent onderzoek ‘Bereikbaarheid Gemeenten 2018’ van Wij Verdienen Beter (2018) blijkt dat 143 van de 380 gemeenten (waaronder Zoetermeer) er niet in slagen e-mail van burgers op tijd te beantwoorden.

Lees verder

Zorg voor kwetsbaarste mensen in de samenleving

GroenLinks is van mening vindt dat iedereen in Zoetermeer de zorg moet krijgen die nodig is. En dat alle Zoetermeerders gelijke kansen verdienen. Helaas is de realiteit anders. Zo krijgt in Nederland 5% van de patiënten niet de zorg die ze nodig hebben. GroenLinks maakt zich zorgen of toenemende problemen bij de meest kwetsbare groepen. 

Lees verder

Statement GroenLinks Zoetermeer naar aanleiding van incident Palenstein

De fractie van GroenLinks in Zoetermeer heeft vanmorgen de beelden van het incident in Palenstein (een wijk in Zoetermeer) met fractievoorzitter van de LHN Hilbrand Nawijn op WNL gezien. Zij is daarbij geschrokken van de heftigheid waarmee de reporter en de heer Nawijn belaagd zijn. Zowel journalisten als politici moeten ten alle tijden veilig hun werk kunnen doen. (Verbaal) geweld is dan ook onacceptabel. Tegelijkertijd wil GroenLinks dat er juist nu extra aandacht is voor de jongeren.

 

Lees verder

Pagina's