Nieuws

Nieuwjaarborrel GroenLinks 2019

Nieuwjaarborrel Groen Links 2019. 12 januari was de nieuwjaarsbijeenkomst van GroenLinks Zoetermeer in samenwerking met de Groene Wij aan de Voorweg in Zoetermeer.  Tijdens deze borrel hebben we stilgestaan bij het afgelopen jaar. Fractieleider Jordy Boer

12 januari was de nieuwjaarsbijeenkomst van GroenLinks Zoetermeer in samenwerking met de Groene Wij aan de Voorweg in Zoetermeer.  Tijdens deze borrel hebben we stilgestaan bij het afgelopen jaar. Fractieleider Jordy Boerboom stond stil bij 2018, een top jaar, met een verdubbeling van het aantal zetels in de raad en het deelnemen de coalitie. Ook sprak hij de ambitie uit ook 2019 tot een groen en sociaal te maken.

Lees verder

Geen regenboogvlag op het stadhuis, wel op een taart

Geen regenboogvlag op het stadhuis, wel op een taart. De afgelopen weken was er in Nederland veel te doen over de Nashville-verklaring. Ook in Zoetermeer was de verontwaardiging groot nadat er verschillende uitspraken werden gedaan die niet bevorderlijk z

De afgelopen weken was er in Nederland veel te doen over de Nashville-verklaring. Ook in Zoetermeer was de verontwaardiging groot nadat er verschillende uitspraken werden gedaan die niet bevorderlijk zijn voor de sociale acceptatie van de LHBTI-gemeenschap. Blijkbaar zijn er nog mensen die het eens zijn met de Nashville-verklaring en niet kunnen accepteren dat er mensen zijn die een andere geaardheid hebben dan heteroseksueel. De Nashville-verklaring richt zich niet alleen op de geaardheid van personen, maar ook op de genderidentiteit die iemand aanneemt.

Lees verder

Commissielid, een uitdaging!

Sinds 2015 ben ik actief in GroenLinks Zoetermeer vanuit een intrinsieke motivatie om maatschappelijke betrokken te zijn. Ik had mijzelf voorgenomen om in plaats van bestuurlijk, politiek actief te worden. Hierin ben ik enigszins geremd door een ziekteper

Pauline Mulholland, commissielid

Sinds 2015 ben ik actief in GroenLinks Zoetermeer vanuit een intrinsieke motivatie om maatschappelijke betrokken te zijn. Ik had mijzelf voorgenomen om in plaats van bestuurlijk, politiek actief te worden. Hierin ben ik enigszins geremd door een ziekteperiode, maar op 29 mei 2018 ben ik benoemd als commissielid voor GroenLinks in de Zoetermeerse gemeenteraad. Nu moet ik mijzelf afremmen om niet te veel hooi op mijn vork te nemen.

Lees verder

Zoetermeer aan Tafel: Ons Groen

Zoetermeer aan Tafel: ons Groen Groen met een hoofdletter. Want wij vinden dat iedereen in een goed ingerichte wijk mag wonen met mooi groen. Groen geeft woongenot en heeft een goede invloed op onze gezondheid. Bomen geven verkoeling in de zomer en zorgen

Groen met een hoofdletter. Want wij vinden dat iedereen in een goed ingerichte wijk mag wonen met mooi groen. Groen geeft woongenot en heeft een goede invloed op onze gezondheid. Bomen geven verkoeling in de zomer en zorgen dat het in de winter minder afkoelt. Bomen dempen geluid. Boomwortels houden water vast en boomkronen schonen de lucht. En: de waarde van gebouwen in een groene wijk stijgt met 6 – 15%. Win – win, toch?

Lees verder

Uitkijken naar een nieuw zwembad

Bij het ‘huis-aan-huizen’ vroegen wij aan de inwoners van Zoetermeer wat zij het meest misten in de stad. Het meest genoemde antwoord: een zwembad. De behoefte aan een nieuw zwembad wordt inmiddels door alle politieke partijen van Zoetermeer erkend. De wethouder legde de gemeenteraad een keuze uit twee locaties voor. Op 26 november besloot de gemeenteraad van Zoetermeer dat het nieuwe zwembad in het Van Tuyllpark gebouwd moet worden.

Lees verder

Raadswerk: een driedubbele rit in een achtbaan

Na veel campagne te hebben gevoerd, samen met onze leden en vrijwilligers, was het dan zover: van twee naar vijf zetels! Wat was dat een onvergetelijke avond, een historische overwinning voor GroenLinks. Op 29 maart jl. was ik een van de gelukkigen, samen met 38 collega’s werd ik geïnstalleerd als raadslid voor de gemeente Zoetermeer. Het is een eer om volksvertegenwoordiger te mogen zijn.

Lees verder

Pagina's