Geen regenboogvlag op het stadhuis, wel op een taart. De afgelopen weken was er in Nederland veel te doen over de Nashville-verklaring. Ook in Zoetermeer was de verontwaardiging groot nadat er verschillende uitspraken werden gedaan die niet bevorderlijk z

Geen regenboogvlag op het stadhuis, wel op een taart

De afgelopen weken was er in Nederland veel te doen over de Nashville-verklaring. Ook in Zoetermeer was de verontwaardiging groot nadat er verschillende uitspraken werden gedaan die niet bevorderlijk zijn voor de sociale acceptatie van de LHBTI-gemeenschap. Blijkbaar zijn er nog mensen die het eens zijn met de Nashville-verklaring en niet kunnen accepteren dat er mensen zijn die een andere geaardheid hebben dan heteroseksueel. De Nashville-verklaring richt zich niet alleen op de geaardheid van personen, maar ook op de genderidentiteit die iemand aanneemt.

Gelukkig zijn er al heel veel mensen die dit inmiddels wel accepteren, maar daarmee zijn we er nog niet. Het moet normaal zijn dat de LHBTI-gemeenschap er is. Zolang dat nodig is, zullen wij ons blijven uitspreken voor de LHBTIers en tegen uitspraken als gesteld in de verklaring. De vrijheid van meningsuiting is een groot goed en moet altijd beschermd worden, maar laten we elkaar positief benaderen. We zijn blij dat meerdere kerken in Zoetermeer als tegengeluid wel de regenboogvlag hebben opgehangen.

Helaas besloot het Zoetermeerse college om de regenboogvlag niet te hijsen. Daarop besloten GroenLinks, PvdA, D66 en het CDA om tijdens de commissievergadering van maandag de 14e een ludieke actie te organiseren om te laten zien dat wij samen staan voor een inclusieve samenleving waarin een ieder welkom is. Na de opening van de vergadering kwamen de regenboogvlaggetjes tevoorschijn en wethouder Ingeborg Ter Laak ontving van Derya Yula en andere woordvoerders een heuse regenboogtaart.