Gemeenteraadsverkiezingen 2018: wil jij op onze kandidatenlijst?

Na de geweldige verkiezingsuitslag van 15 maart 2017 voor GroenLinks, bereiden we ons alweer voor op de volgende verkiezingen: de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart 2018. En we zijn daarvoor op zoek naar kandidaten die in Zoetermeer ons verhaal met verve kunnen uitdragen in de gemeenteraad. De kandidatencommissie van GroenLinks Zoetermeer heeft de opdracht een goede kandidatenlijst voor te dragen. Vanaf nu tot aan 1 september 2017 is de kandidaatstelling geopend. 

Heb jij interesse in een raadszetel vanaf maart 2018? Hier vind je de profielen en competenties voor raadsleden en voor de lijsttrekker. Hieronder vind je de informatie die je nodig hebt om je officieel kandidaat te kunnen stellen. Let op: alleen volledige aanmeldingen kunnen we in behandeling nemen. Meld je dus aan met CV en motivatiebrief en de onderstaande ingevulde formulieren (printen/inscannen). 

De kandidatencommissie 

De kandidatencommissie van GroenLinks Zoetermeer voor de gemeenteraadsverkiezingen is eind 2016 door het bestuur van GroenLinks Zoetermeer voorgesteld aan de Algemene Ledenvergadering. De kandidatencommissie heeft als algemene opdracht om een onafhankelijk advies uit te brengen over de samenstelling van de kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2018. De commissie is onafhankelijk. De kandidatencommissie rapporteert aan de Algemene Ledenvergadering (ALV).

De leden van de kandidatencommissie zijn:

● Huri Sahin (voorzitter) (midden op de foto)
 ● Renske den Hollander (secretaris) (links op de foto)
 ● Petra Graafland (rechts op de foto)
 ● Machiel de Vries (niet op de foto)
 
De formulieren die je nodig hebt als je geïnteresseerd bent in een kandidatuur vind je helemaal onderaan deze pagina. Deze dien je ingevuld, samen met je motivatiebrief en CV op te sturen, alsmede een kopie van je paspoort/ID-kaart aan. Dit kan nog tot en met 1 september 2017. Vertel in de brief waarom juist jij het GroenLinks-verhaal in Zoetermeer goed kan vertellen! 

Aanmelden, deadline en gesprekken

Je kunt je belanstelling voor een plek op onze kandidatenlijst kenbaar maken via een motivatiebrief en CV. Hieronder een lijstje van alle documenten die je moet inleveren (digitaal). 

1. Motivatiebrief
2. CV
3. Ingevuld bewilligingsformulier (PDF, zie onderaan deze pagina)
4. Ingevuld integriteitsformulier (PDF, zie onderaan deze pagina)
5. Kopie van je paspoort/ID-kaart

De openstelling voor kandidaten loopt tot en met vrijdag 1 september 2017. Let op: zorg dat je alle documenten meestuurt, zodat wij er niet achteraan hoeven te zitten! Stuur je solliciatie en alle ingevulde formulieren en een kopie van je paspoort/ID-kaart naar: kc@groenlinks-zoetermeer.nl De gesprekken vinden plaats op de dinsdagavonden: 5, 12, 19 en 26 september 2017.

Meer informatie kun je krijgen door te mailen naar kc@groenlinks-zoetermeer.nl