Zoetermeers Duurzaamheidspact

GroenLinks ondertekent het Zoetermeers Duurzaamheidspact

Vlak voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2018, hebben zeven Zoetermeerse politieke partijen het Zoetermeers Duurzaamheidspact gesloten. In het pact staan de gezamenlijke ambities van deze partijen voor een duurzaam Zoetermeer. Uiteraard heeft ook GroenLinks meegedaan aan dit duurzaamheidspact. Namens GroenLinks Zoetermeer heeft Marcel van der Tol het document ondertekend. Het duurzaamheidspact is op de raadsvergadering van 5 maart 2018 aan burgemeester Aptroot, als voorzitter van de raad, aangeboden.

Marcel van der Tol: “Ik ben er trots op dat we dit pact samen met de andere partijen hebben kunnen afsluiten. Jarenlang heeft GroenLinks voor de muziek uitgelopen met plannen voor verduurzaming en gingen de veranderingen ons vaak niet vlug genoeg. Vandaag hebben de Zoetermeerse partijen PvdA, D66, CDA, ChristenUnie/SGP, Zó! en VVD met GroenLinks laten zien dat we hier in Zoetermeer eensgezind serieuze stappen willen  zetten.”

Het pact beschrijft op hoofdlijnen een grote variatie aan duurzame maatregelen, waarover overeenstemming is bereikt en maakt daarmee de weg vrij voor een volgende raad om in ieder geval die maatregelen te gaan uitvoeren.

Marcel van der Tol: “Er zijn zeker onderwerpen, waarop wat ons betreft nog wel meer meters gemaakt zouden moeten worden, maar als je weet waar we nog maar een paar jaar geleden in Zoetermeer stonden, dan kan je hiermee alleen maar tevreden zijn. Onderwerpen en maatregelen, waarover een paar jaar geleden nog helemaal niet gesproken werd, staan nu gewoon in dit pact.”

Uiteraard zal GroenLinks doorgaan met het uitvoeren van de eigen duurzaamheidsagenda. Het pact geeft elke partij de ruimte om de eigen accenten te zetten. En GroenLinks zal, zoals altijd, door blijven gaan met het aandragen van nieuwe duurzame voorstellen.

Lees hier de complete tekst van het Zoetermeerse duurzaamheidspact.