Begin 2017 is er een nieuw bestuur aan de slag gegaan voor de afdeling GroenLinks Zoetermeer. Zij willen een frisse wind door de afdeling laten waaien, die op dit moment bestaat uit maar liefst bijna 100 leden. Dat kunnen zij niet alleen, dus doe je mee?

 

Wie zoeken we? 

Jou!

Als duurzaamheid en groen je aan het hart gaan in Zoetermeer. Of als je je in wilt zetten voor betere zorg en een socialer gemeentebeleid. Nu de verkiezingen voor de Tweede Kamer (15 maart 2017) voorbij zijn, bereden we ons alweer voor op de verkiezingen die daarna komen: die van de gemeenteraad in Zoetermeer in 2018. Daarvoor hebben we veel mensen nodig die GroenLinks Zoetermeer willen helpen om een krachtige en effectieve campagne te kunnen voeren. 

Waarvoor zoeken we jou?

- Het bestuur! 
Het nieuwe bestuur bestaat uit vier mensen. Die zijn heel enthousiast en energiek. Daarbij willen wij graag nieuwe mensen inwerken die het leuk vinden om te gaan besturen. Kom jij ons versterken? We zoeken mensen met goede ideeën, die goed en vlot kunnen samenwerken, Zoetermeer een beetje kennen en die een passie hebben voor besturen (en GroenLinks natuurlijk!). Bestuurlijke ervaring niet vereist (maar wel zeer welkom uiteraard)! Geen vergoeding, wel goed voor je CV. Tijdsinvestering: ca. 4 uur per maand, in drukke periodes (rondom verkiezingen bijvoorbeeld) wat meer. Vergaderen: een keer per maand, maximaal 2 uur, in de avond (welke avond we kiezen gaat in goed overleg). 

- Ons campagneteam! 
Dit team bestaat nu uit ongeveer zes leden. Dat schreeuwt natuurlijk om meer. Met Zoetermeer als derde grootste stad van Zuid-Holland, kunnen wij natuurlijk niet aankomen met een beetje campagne. Wij moeten gaan knallen! Iedereen die mee wil doen, zo vaak of zo weinig als maar kan, is van harte welkom. Je kunt Twitteren, Facebooken, flyeren, langs de deuren: het maakt niet uit, we kunnen iedereen gebruiken! Meld je aan bij Pauline, p.s.mulholland@hotmail.com (campagneleider). 

- De Programmacommissie! 
Deze commissie gaat aan de slag met het lokale verkiezingsprogramma van GroenLinks voor 2018-2022. Met hulp van het bestuur ga je aan de slag om voor Zotermeer een superaantrekkelijk en wervend verkiezingsprogramma te schrijven voor de Gemeenteraadsverkiezingen van 2018. Hou je van schrijven, heb je altijd goede ideeën en heb je een scherpe pen? Meld je dan aan als lid van de programmacommissie Zoetermeer. De tijdsinvestering bepaal je samen met je collega's, maar een paar uur per maand zal het zeker kosten. Staat wel goed op je CV! Mail je belangstelling naar: pc@groenlinks-zoetermeer.nl 

- De kandidatencommissie! 
Deze commissie gaat op zoek naar en houdt sollicitatiegesprekken met kandidaat-raadsleden in Zoetermeer. Samen stelt deze commissie een kandidatenlijst vast, waarover de leden zich nog mogen buigen. Met behulp van het bestuur ga je als onafhankelijke commissie aan de slag om een fantastisch nieuw team voor de Gemeenteraadsverkiezingen 2018 samen te stellen. We vragen hiervoor van jou: kennis, ervaring of affiniteit met (lokale) politiek, een goed oog voor mensen en hun competenties en (van de voorzitter van deze commissie) een flinke dosis energie om deze commissie te leiden. Tijdsinvestering? In de eerste helft van 2017 een paar uur per maand, rond de zomer/begin herfst wat meer, omdat we dan de lijst willen presenteren.  Meld je aan bij Huri Sahin, voorzitter van de kandidatencommissie: kc@groenlinks-zoetermeer.nl 

Let op: voor alle functies in dit bericht geldt dat je lid moet zijn van GroenLinks! www.groenlinks.nl/wordlid 

Andere vragen, ideeën of opmerkingen? Schroom niet en mail ons! bestuur@groenlinks-zoetermeer.nl