Nieuwe burgemeester voor Zoetermeer

Inmiddels heeft u het vast al via één of meerdere media vernomen, maar Zoetermeer heeft een nieuwe burgemeester. Althans, de gemeenteraad heeft op 18 juli besloten de heer Bezuijen voor te dragen als nieuwe burgemeester van Zoetermeer. Als er geen gekke dingen gebeuren zal hij per 1 oktober starten als nieuwe burgemeester van Zoetermeer. Ook via deze weg wil ik hem nogmaals feliciteren en succes wensen!

De heer Bezuijen is op dit moment burgmeester van de gemeente Rijswijk. Zijn opgave zal niet gemakkelijk zijn, want Zoetermeer staat aan de vooravond van grote ontwikkelingen en uitdagingen. Daarbij zullen er scherpe keuzes gemaakt moeten worden. Gelukkig neemt hij de nodige bagage uit Rijswijk mee, waar hij onder meer ervaring heeft met het opstellen van een stadsvisie. Tevens kent hij de regio goed en brengt daardoor een waardevol netwerk mee voor Zoetermeer. Het allerbelangrijkste misschien wel is dat hij zeer communicatief vaardig is en daarmee in staat is om mensen mee te nemen in de verschillende rollen die hij heeft.

Nu hoor ik u wel denken: “waarom nu weer een witte man van de VVD?” Ook ik had als voorzitter van de vertrouwenscommissie graag een progressieve vrouw als burgemeester bekend gemaakt. Het antwoord is echter wel vrij simpel. Zoetermeer is een flinke gemeente waar iemand met bestuurservaring nodig is. Daarnaast zaten we niet in de luxepositie qua kandidaten. Er waren 11 sollicitanten, waarvan slechts 1 vrouw was. Wat dat betreft hebben we nog flink wat werk te verzetten met elkaar om te zorgen dat dit in de toekomst anders is.

Fractievoorzitter Jordy Boerboom