Nieuwjaarborrel Groen Links 2019. 12 januari was de nieuwjaarsbijeenkomst van GroenLinks Zoetermeer in samenwerking met de Groene Wij aan de Voorweg in Zoetermeer.  Tijdens deze borrel hebben we stilgestaan bij het afgelopen jaar. Fractieleider Jordy Boer

Nieuwjaarsborrel GroenLinks 2019

12 januari was de nieuwjaarsbijeenkomst van GroenLinks Zoetermeer in samenwerking met de Groene Wij aan de Voorweg in Zoetermeer.  Tijdens deze borrel hebben we stilgestaan bij het afgelopen jaar. Fractieleider Jordy Boerboom stond stil bij 2018, een top jaar, met een verdubbeling van het aantal zetels in de raad en het deelnemen de coalitie. Ook sprak hij de ambitie uit ook 2019 tot een groen en sociaal te maken.

De trend van een groeiend GroenLinks willen we graag doorzetten naar het nieuwe jaar, zeker met de provinciale statenverkiezingen van 20 maart voor de deur. Daarom hadden we Berend Potjer, lijsttrekker van GroenLinks Zuid Holland uitgenodigd op onze nieuwjaarborrel. Berend sprak over het belang van een groene provincie.  GroenLinks Zuid-Holland wil opkomen in de provincie voor meer groen en meer duurzaamheid. Denk aan windmolenparken en het nieuwe Bentwoud.  Onze gemeente kan niet zonder de provincie. Wij kunnen de steun van GroenLinks Zuid-Holland goed gebruiken voor onze eigen doelstellingen voor  een groenere stad.  De afgelopen jaren heeft GroenLinks Zuid-Holland zich sterk gemaakt voor minder vliegverkeer vanaf Rotterdam-The Hague en zal zich daar de komende periode ook weer hard voor maken. 

Bij het heffen van het glas proostten we op een goed 2019 met goede resultaten voor GroenLinks Zoetermeer en GroenLinks Zuid-Holland.