nieuwsbrief juli 2017 van de voorzitter

Van de voorzitter 

Lieve Zoetermeerse GroenLinksers, 

Het is langer geleden dan de bedoeling was, maar hier is hij dan: de nieuwsbrief van GroenLinks Zoetermeer! Een dubbeldik zomernummer is het geworden, met een bloemlezing uit onze activiteiten van het afgelopen halfjaar.  Je hoeft je niet te vervelen deze zomervakantie. Download de nieuwsbrief als pdf, lees hem op je tab of je ereader en als je na het lezen van al deze inspirerende verhalen ook actief wil worden, laat niets je dan weerhouden, wij wachten op je! 

Een politiek seizoen is weer tot een goed einde gekomen: het zomerreces van de gemeenteraad is gestart. Na een zeer succesvol Voorjaarsdebat (zie elders in deze nieuwsbrief), kunnen we tevreden (maar nooit tevreden genoeg!), de zomer in. De fractie heeft zich weer het zweet op de rug gedebatteerd, gelobbyd en vergaderd. En met succes! Meerdere moties van GroenLinks zijn aangenomen door de gemeenteraad. Een resultaat waar ik trots op ben. Wil je ook een keer meemaken hoe zo’n gemeenteraadsvergadering gaat? Meld je via bestuur@groenlinks-zoetermeer.nl aan, dan regelen we dat voor je! 

Nieuwe bestuursleden
Ook het bestuur heeft het afgelopen half jaar geenszins stil gezeten. In februari zijn wij gekozen en sindsdien zijn er vele activiteiten georganiseerd voor jullie. Zo hebben we inmiddels twee nieuwe aspirant-bestuursleden gevonden: Rick van Dijk en Dennis Clement. Op de website vind je meer informatie over hen. Als ze goed bevallen, worden ze in het najaar tijdens de ALV (Algemene Ledenvergadering) door jullie verkozen tot officiële bestuursleden. 

Campagne #GR2018
Tijdens die vergadering (21 september, zet hem vast in je agenda!) besteden we ook veel tijd aan het thema campagne. Met de gemeenteraadsverkiezingen in aantocht, rekenen we op jullie allemaal om je steentje bij te dragen. We hebben maar eens in de vier jaar de kans om Zoetermeer echt groener en linkser te maken, en dat is over acht maanden (!). Wil je je nu al opgeven voor het campagneteam, zodat je van het begin af aan kunt meedenken? Mail onze campagneleider pauline.mulholland@groenlinks-zoetermeer.nl (ze is heel aardig!). 

Kandidaten gezocht
Tijdens de ALV daarna, in oktober, kiezen we onze kandidaten voor die nieuwe gemeenteraad. Ook kiezen we dan als afdeling de nieuwe lijsttrekker, de nummer 1 op de lijst en degene die een zeer belangrijke rol speelt in de lokale campagne. De kandidatencommissie onder leider van Huri Sahin, is inmiddels druk bezig met werving en selectie. Mocht je nog iemand weten in jouw netwerk die misschien wel op onze kandidatenlijst zou willen, mail dan naar kc@groenlinks-zoetermeer.nl. Als je dat zelf wil, ben je uiteraard ook van harte welkom. Solliciteren kan nog tot 1 september. Alle info vind je hier. [link: https://zoetermeer.groenlinks.nl/nieuws/gemeenteraadsverkiezingen-2018-w...

Activiteiten GroenLinks Zoetermeer
Het afgelopen half jaar hebben we een goed bezochte avond over burgerparticipatie georganiseerd bij Happy Moose, een Pizza&Politiek-avond voor mensen die misschien raadslid willen worden en zijn we zeer actief op sociale media geweest. Ook hebben we orde op zaken gesteld, aangezien dit bestuur pas sinds februari van dit jaar geïnstalleerd is. Zelf geïnteresseerd in een bestuursfunctie? Meld je dan aan bij bestuur@groenlinks-zoetermeer.nl en we gaan graag het gesprek met je aan. Ervaring is niet nodig, veel zin en een beetje tijd om dingen te doen voor GroenLinks wel. Houd de website in de gaten voor de volgende activiteiten en word vrienden op Facebook voor alle nieuwtjes en evenementen!

Ik wens je een heerlijke zomer en ik hoop je in september te zien bij de volgende activiteit of een ander moment! 

P.S. Er is een app-groep voor actieve leden. Daarin delen we (campagne), nieuwtjes en andere zaken. Mocht je daarbij willen, mail je telefoonnummer dan naar pauline.mulholland@groenlinks-zoetermeer.nl 

Jakobien Groeneveld
Voorzitter GroenLinks Zoetermeer
06-48957741
jakobien.groeneveld@groenlinks-zoetermeer.nl