Zoetermeer aan Tafel: ons Groen Groen met een hoofdletter. Want wij vinden dat iedereen in een goed ingerichte wijk mag wonen met mooi groen. Groen geeft woongenot en heeft een goede invloed op onze gezondheid. Bomen geven verkoeling in de zomer en zorgen

Zoetermeer aan Tafel: Ons Groen

Groen met een hoofdletter. Want wij vinden dat iedereen in een goed ingerichte wijk mag wonen met mooi groen. Groen geeft woongenot en heeft een goede invloed op onze gezondheid. Bomen geven verkoeling in de zomer en zorgen dat het in de winter minder afkoelt. Bomen dempen geluid. Boomwortels houden water vast en boomkronen schonen de lucht. En: de waarde van gebouwen in een groene wijk stijgt met 6 – 15%. Win – win, toch?

Tegelijkertijd staan ons groen en de bomen in Zoetermeer onder druk. Bomen moeten worden vervangen en er moeten woningen worden gebouwd.

Wat kunnen we hier tegenover zetten. De gemeente komt binnenkort met haar bomenbeleidsplan. GroenLinks wil het plan beoordelen, bevragen en eventueel aanpassen met praktische zaken die we door Zoetermeerders krijgen aangereikt. We gaan graag met Zoetermeer aan Tafel.

Wat vind jij hier nou van? Welke vragen heb je hierover aan de gemeente? Welke ideeën heb je?

In samenspraak met bewoners van Zoetermeer Dorp gaan we graag met jou in gesprek:

Zaterdag 26 januari om 15.00 uur ontvangen raadslid Walter van Steenis en commissielid Liselotte Gips je graag voor een gesprek hierover. Dit duurt tot maximaal 17.00 uur.

In Buurtcentrum Kom-op, Karel Doormanlaan 2b.

De inloop is om 14.30. Je bent van harte welkom.