Zoetermeer aan Tafel: Regionale energiestrategie

Woensdag 1 juli organiseert GroenLinks een digitale ‘’Zoetermeer aan Tafel’’ over de Regionale Energiestrategie (RES). In het Klimaatakkoord is afgesproken dat we de CO₂ -uitstoot sterk moeten verminderen. Om dit te kunnen behalen moeten we keuzes maken, moeilijke keuzes. De RES geef een goed beeld van de potentie t.o.v. de behoefe aan energie.

Om tot de juiste keuzes te komen moet worden gekeken welke onderwerpen belangrijk zijn. Waar en hoe gaan we in Zoetermeer duurzaam elektriciteit opwekken? En hoe verwarmen wij onze woningen en bedrijven zonder aardgas? GroenLinks Zoetermeer is benieuwd naar uw mening en ideeën over de RES. Misschien bent u al thuis in het onderwerp, of heeft u er nog nooit van gehoord. Iedereen is welkom op deze digitale avond.

Het digitale gesprek vindt plaats op woensdag 1 juli om 20.30 uur. Onder leiding van raadslid Walter van Steenis worden er aan de hand van stellingen gesprekken gevoerd over de RES. Wie mee wil praten of wil meeluisteren, kan zich aanmelden via fractie@groenlinks-zoetermeer.nl. Daarna ontvangt u een bevestiging en instructies over deelname aan de avond.