Achtergrond
Ik ben sinds 2020 vroeg pensionado en secretaris & webmaster. En sinds 2023 ook campagnecoordinator. Vorige eeuw ben ik als bedrijfskundige (EUR) begonnen bij een Haags ministerie. Daarna heb ik in verschillende advies- en onderzoeksfuncties gewerkt bij ministeries, waarvan de laatste tien jaar bij de Belastingdienst. In die periode heb ik als medezeggenschapper en (categoraal) vakbondsbestuurder ook “aan de andere kant van de tafel” gezeten. Ben getrouwd met Riitta, trotse vader van twee dochters en opa van onze kleindochter. We zijn in 1987 vanuit Den Haag in Zoetermeer komen wonen, eerst in De Leyens en sinds 1997 in Rokkeveen-West.

Waar sta je voor en wat vind je leuk om te doen?
Oorspronkelijk kom ik uit een heel competitief gezin (het ging alleen maar om winnen en de beste zijn in sport en spel en op school), waarvoor ik erg lang erg mijn best heb gedaan. Niet iedereen blijkt echter in zo'n omgeving te kunnen opbloeien, zo besefte ik me veel later pas echt.  Door een aangeboren spierziekte had mijn jongere broer van jongs af aan namelijk veel minder kansen. En in 2014 is hij aan die ziekte overleden (57 jaar). Dit heeft veel indruk op me gemaakt en mijn kijk veranderd ("iedereen telt"). Verder sta ik voor 'doen wat nodig is' om de wereld leefbaar te houden voor de komende generaties, juist als dat ook aanpassing van je eigen gedrag betekent (niet vliegen, geen vlees eten, verduurzamen en ontspullen)'. Verder heb ik in de afgelopen veertig jaar voor mijn ogen de sociale ongelijkheid zien toenemen. Behalve links stemmen vind ik het nu ook hoog tijd om zelf actief in te zetten voor een solidaire en groene samenleving.

Als vrijwilliger ben ik wekelijks actief bij het voedselbuurtbos GeuzeGroen in de Nieuwe Driemanspolder. Bij Staatsbosbeheer zijn Riitta en ik actief in de snoeiperiode als vrijwilliger ("hakken en zagen"). En wekelijks op woensdag klussen we met de SBB beheergroep in Balijbos. Bij de Loopgroep Westerpark train ik wekelijks mee en soms lopen we een wedstrijdje. Verder vind ik het leuk om eens per jaar een lange fietstocht te maken, net als een meerdaagse wandeltocht. Iedere zomer zijn we op ons zomerhuisje te vinden in zuid - oost Finland, waar Riitta oorspronkelijk vandaan komt.'

Wat wil je de komende vier jaren bereiken?
'Progressief Zoetermeer' was bij de verkiezingen met zeven zetels (GroenLinks, vier + PvdA, drie) de grootste partij geweest, had initiatief genomen voor linkse coalitievorming en een wethouder geleverd, mits de samenwerking tussen GroenLinks en PvdA nu al een stap verder was geweest!
Het is anders gelopen, zoals we weten. Een rechts en conservatief akkoord is onderweg. Het enige dat bij de volgende verkiezingen nodig zal zijn voor een Progressief Zoetermeer, is simpel om die sprong te wagen (“a leap of faith”). Met dat idee voor ogen zal ik inzetten op die progressieve samenwerking voor het realiseren van de sociale en groene idealen voor onze stad.'