“ Ik ben ervan overtuigd dat het voor iedereen beter is als we eerlijk delen en ons richten op het vergroten van welzijn in plaats van rijkdom. ”

Het huidige politieke klimaat in de wereld heeft mij sterk aan het denken gezet over het belang en de kwetsbaarheid van de democratie. Ik realiseer me steeds meer hoe belangrijk het is dat er voldoende kwalitatief goede politiek vertegenwoordigers zijn. Ik voel me er verantwoordelijk voor om hier mijn steentje aan bij te dragen. Dat is de aanleiding dat ik mij in 2017 kandidaat heb gesteld voor de gemeenteraad. In maart 2018 ben ik verkozen tot raadslid.

Ik ben nu 37 jaar en woon sinds mijn vijfde met veel plezier in Zoetermeer. Mijn man en ik hebben twee prachtige dochters. Ik geniet van een goed leven, maar om me heen zie ik dat er mensen zijn die het veel zwaarder hebben dan ik. Dit vind ik onrechtvaardig. Ik ben ervan overtuigd dat het voor iedereen beter is als we eerlijk delen en ons richten op het vergroten van welzijn in plaats van rijkdom. Daarnaast vind ik het belangrijk om een gezonde, dus groene wereld achter te laten voor onze kinderen en kleinkinderen. De idealen van GroenLinks passen dus goed bij me.

Ik heb tijdens mijn studie sociologie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam geleerd om vanuit verschillende kanten naar problemen te kijken. Ik denk dat dit kan helpen bij het werk als raadslid. In mijn werk bij het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport zet ik me in voor een gezonder Nederland. Ik wil me ook graag inzetten voor een groener en socialer Zoetermeer. Ik hoop in het bijzonder te kunnen bijdragen aan een effectiever armoedebeleid in Zoetermeer.

Portefeuilles:

  • Natuur & Groen
  • Openbare Ruimte
  • Cultuur
  • Wijkgericht Werken
  • Wmo
  • Jeugdzorg

Voor contact met Claire kan je mailen naar clairehostmann@raadzoetermeer.nl.