“ Een bibliotheek is het mooiste wat er bestaat. Je mag er gewoon zijn, zonder dat je wat hoeft te kopen. ”

Mijn naam is Jennifer van Werkhoven en ik ben 30 jaar. Sinds oktober 2017 ben ik kandidaat raadslid voor GroenLinks Zoetermeer. Van jongs af aan ben ik geïnteresseerd in hoe politiek de samenleving en het leven van mensen beïnvloed. Op de middelbare school was ik vrijwilliger in een inloopcafé voor jongeren en vluchtelingen. Daarna ben ik 'religies in hedendaagse samenlevingen' gaan studeren in Utrecht. Na mijn studie heb ik een half jaar vrijwilligerswerk gedaan in de Palestijnse gebieden. In alle gevallen bewoog ik me op het vlak van geloof en samenleving.

Ik geloof in een Zoetermeer waar plaats is voor iedereen. Voor zowel de hoger als de lager opgeleide. Voor de jongere en de oudere. Voor mensen met en zonder beperking. Voor mensen die hier geboren en getogen zijn en voor degenen die hun thuisland moesten ontvluchten. Daarom wil ik me inzetten voor integratie en toegankelijkheid. Ik wil meer politieke bewustwording creëren onder Nederlanders met een migratieachtergrond. Verder moet de gemeente moet het goede voorbeeld geven om de voorzieningen ook toegankelijk te maken voor mensen met een beperking, lichamelijk of geestelijk. 

Alhoewel mijn sokken niet van geitenwol gemaakt zijn, vind ik duurzaamheid wel belangrijk. In mijn baan probeer ik mensen te motiveren de trein te nemen in plaats van de auto of het vliegtuig. Verder ga ik in mijn vrije tijd graag wandelen in de natuur en kook ik het liefste met Nederlandse seizoensgroenten. Goed voor onze boeren en goed voor het milieu. En mijn sokken, die zijn van biologisch katoen of bamboe gemaakt.

Portefeuilles:

  • Onderwijs
  • Verkeer & Vervoer
  • Samenspraak
  • Dienstverlening
  • Evenementen
  • Integratie
  • Diversiteit en inclusie

Voor contact met Jennifer kan je mailen naar jennifer.van.werkhoven@groenlinks-zoetermeer.nl.