Achtergrond

'Ik ben Kitty Scholten. Ik ben geboren in Zoetermeer, in 1965. Ik ben getrouwd en we hebben 4 kinderen. Tijdens mijn studie heb ik in Leiden gewoond en met mijn gezin heb ik 8 jaar in Soedan gewoond. Tussendoor kwam ik altijd weer terug in Zoetermeer. Ik ben opgegroeid in de Molenstraat. Ik woon nu in Noordhove en geniet van het wandelen rond de Benthuizerplas en het Noord Aa.'

Waar sta je voor?

'Voor mij staat het strijden voor een betere wereld mijn hele leven op de voorgrond. Daarom koos ik werk waarbij dat op de voorgrond staat; ik werk bij VluchtelingenWerk en in Soedan hebben we veel jongeren getraind in mensenrechten en organisatiemanagement. Het is nu tijd om aan de slag te gaan met de klimaatcrisis, we hebben geen tijd meer te verliezen. Op zoek naar een manier om daarmee aan de slag te gaan heb ik besloten mij in te zetten voor GroenLinks.

Wat wil je de komende vier jaren bereiken?

De komende vier jaar ga ik mij inzetten om groen en natuur in Zoetermeer te versterken. Het voedselbos en de Tiny Forests zijn geweldige initiatieven. Dit wil ik versterken en verder uitbouwen. GroenLinksers gaan elke maand ergens afval prikken; de rommel op straat opruimen. Nuttig, maar vreselijk dat het nodig is. Het verminderen van wegwerpbekers en verpakkingsmateriaal en het tegengaan van het weggooien van afval in de natuur ga ik oppakken. Zoetermeer heeft niet alleen een diverse natuur, maar ook een diverse samenleving! De komende vier jaar maak ik mij sterk voor inclusiviteit en gelijke kansen voor iedereen.