Mijn naam is Klaas Dijkhuis (1950). Sinds augustus 1975 woon ik in Zoetermeer met een klein uitstapje naar Den Haag in de periode van 1980 tot en met 1984. Ik woonde toen met mijn vrouw en twee kinderen in een woongroep in de Archipel. In die tijd zat ik ook in het bestuur van de EVP- Den Haag, een van de voorgangers van Groen Links.

Ik ben begonnen als groepsleerkracht van een jenaplanschool in Zoetermeer. In 1979 werd ik directeur van die zelfde school, de Koningin Beatrisschool. Een drukke baan en een dynamisch gezin (inmiddels vier kinderen) zorgden voor weinig ‘vrije ruimte’ om andere maatschappelijke activiteiten te doen. Die ruimte heb ik vanaf 2007 wel gecreëerd. Ik ben tussen 2007 en 2010 baanloos geweest en heb ik in de wijk Driemanspolder en in de Boskant in Den Haag vrijwilligers werk gedaan. Sinds januari 2011 ben ik docent Nederlands, docent onderzoek en werkzaam in de zorg van het Visser ’t Hooft Lyceum in Leiden. Ik ben daar nog actief tot augustus 2018.

Vanaf augustus ontstaat er tijd en ruimte om actief te worden binnen Groen Links. Ik vind binnen Groen Links veel van mijn gedachtegoed terug. Aandacht voor mensen als sociaal wezen, de ontwikkeling van de individu, maar vooral ook de gerichtheid op dat het in deze stad toch echt met elkaar moeten doen. Hoe creëren we met elkaar een plek waar iedereen zich gezien weet, nu en in de toekomst, oud-zoetermeerder of nieuwkomer. Ik wens een groene, leefbare stad. Met extra aandacht voor onderwijs en preventieve jeugdzorg. Niet wachten tot het mis gaat.

Ik vind dat Groen Links de juiste focus gevonden heeft. Ik zet mij graag in op elke plek binnen Groen Links – Zoetermeer.