Achtergrond
Mijn naam is Klaas Dijkhuis. Sinds augustus 1975 woon ik in Zoetermeer. Ik was werkzaam als groepsleerkracht en directeur op de Koningin Beatrixschool, een leef- en werkgemeenschap volgens Jenaplan. In 2007 ben ik voor me zelf begonnen als coach, vervolgens kriebelde het onderwijs toch weer en heb ik van 2010 tot 2018 als leraar Nederlands gewerkt op een school in Leiden. Na mijn pensionering ben ik actief geworden binnen GroenLinks Zoetermeer, eerst als secretaris, daarna als voorzitter. Ik ben getrouwd met Sjoeke en heb 4 kinderen en 5 kleinkinderen. Een rijk ‘bezit’.

Waar sta je voor en wat vind je leuk om te doen?
Leven is voor mij "leef met, en voor, mensen". Het omzien naar elkaar is voor mij van essentieel belang. Dat betekent dat ik zorg voor een goede leefomgeving voor allen. Die leefomgeving wil ik voor nu, maar straks ook voor mijn kinderen en kleinkinderen. Vandaar ook mijn zorg voor klimaat en een groene omgeving. En dan kom je al snel uit bij GroenLinks. In GroenLinks vind ik ideeën, die passen bij mij. Ik wil naast mijn eigen zorg en omgang voor klimaat en groen, ook aan anderen laten zien dat het ook echt anders kan. Met elkaar Zoetermeer ontwikkelen tot een prachtige en leefbare stad.

Wat wil je de komende vier jaren bereiken?
Lokale partijen lijken ook in Zoetermeer de winnaar van de gemeentelijke verkiezingen te zijn geweest. Dat is maar ten dele waar. En dat wil ik graag laten zien. Voor mij is het heel simpel: Ik wil in de komende vier jaar laten zien dat GroenLinks Zoetermeer wellicht de meest lokale partij is. Een partij die oog heeft voor de mensen in de stad, voor groen en voor sociaal. Een partij die vier jaar lang door middel van het ‘huis-aan-huizen’ maandelijks contact heeft met de mensen in de straat. Om de krachten te bundelen en samen sterker te staan juich ik een nauwere samenwerking toe met de PvdA. En wie weet: in 2026 samen de verkiezingen in.