Ik zie graag een samenleving zijn waarin we elkaar vrij laten in wat we denken en doen omdat we van elkaar weten dat we rekening met elkaar houden en elkaar respecteren. Omdat we ons realiseren dat we zijn verbonden met elkaar; alleen al doordat we in dezelfde samenleving leven.

We leven op deze aarde en die geeft ons zoveel! Ik zie graag dat we de aarde en de atmosfeer met respect behandelen en dat we daar rekening mee houden. Omdat we ons realiseren dat ons leven er onlosmakelijk mee verbonden is, om niet te zeggen ervan afhankelijk is.

Ik prijs me (bijna) elke dag gelukkig dat ik in Nederland, of in ieder geval in Noordwest-Europa, ben geboren en hier mag wonen en leven. Omdat we het hier hartstikke goed hebben, vergeleken met andere streken en werelddelen.

Ik zie ook dat het ook hier beter kan: met name eerlijker, schoner en duurzamer. En dat wij hier in Nederland zaken anders kunnen doen waardoor het wereldwijd beter en eerlijker kan.

Maarrr… Dan moeten er wel dingen veranderen.

En dat vind ik terug bij GroenLinks. Er wordt heel hard gewerkt door vele GroenLinksers om tot een eerlijkere samenleving te komen in een schonere wereld. Ik wil graag op mijn manier een bijdrage leveren. Ik vind het een voorwaarde dat dat in een gezellige en prettige sfeer gebeurt, waarin het af en toe mag spetteren en knetteren omdat we elkaar respecteren, waarderen en op elkaar kunnen rekenen. Ook wat dat betreft voel ik mij bij GroenLinks op mijn plaats.

In 1995 ben ik, getrouwd en hoogzwanger, in Zoetermeer komen wonen. Eerlijk is eerlijk: ik had niet veel met Zoetermeer maar op dat moment was het de best betaalbare woonplaats. Niet alleen voor mij maar ook voor vele anderen was Zoetermeer een betaalbare optie en mede dat heeft het mogelijk gemaakt dat er zoveel verschillende mensen in Zoetermeer kunnen wonen. Dat maakt de stad levendig, boeiend. Ik vind het ook hartstikke leuk dat Zoetermeer een toegankelijke stad blijft.

Ik geniet van het groen om de stad: Westerpark, Buitenpark, Noord Aa en Benthuizerwoud is er nu ook bij. Fantastisch. Naast groen om de stad, is ook groen in de stad belangrijk voor de leefbaarheid en gezelligheid.

En wat is het toch heerlijk om naar theater te gaan of naar de film of muziek. Kijken naar kunst, je verwonderen, op een andere manier naar de wereld kunnen kijken. Allemaal belangrijke dingen om het leven erg leuk EN gezond te maken en houden.

GroenLinks staat voor deze zaken, naast gelijke kansen voor iedereen op een fijne wereld. Ik draag daar graag mijn steentje aan bij; zeker nu er ook steeds meer jongeren aansluiten. Want wij doen het vooral ook graag samen!