Afgelopen week tijdens de commissievergadering spraken we over het haalbaarheidsonderzoek naar de uitbreiding van SnowWorld. Wij zijn erg kritisch op dit plan. De stad staat namelijk voor grote uitdagingen, maar niemand in Zoetermeer zal daarbij de uitbreiding van SnowWorld noemen.

Fractievoorzitter Jordy Boerboom: “We hebben een klimaatcrisis, een natuurcrisis en bovenal kunnen duizenden mensen geen (betaalbare) woning vinden. Toch kiest het college ervoor om het project SnowWorld prioriteit te geven. Wij vinden dat de ambtenaren hun beperkte tijd beter kunnen besteden aan woningbouwprojecten die de stad daadwerkelijk verder helpen.”

Welke gevolgen heeft de uitbreiding van SnowWorld op de natuur in het Buytenpark? Eén van de mooiste kenmerken van Zoetermeer is de groene leefomgeving. Dit plan past dan ook totaal niet bij het groene karakter van de stad, en het huidige bestemmingsplan.

Daarnaast staat er nog een belofte open vanuit SnowWorld. De derde baan, die in 2016 is verlengd, zou groen aangekleed worden, passend bij de omgeving. Tot onze teleurstelling is dit nog steeds niet gebeurd. Tijdens de commissievergadering vroegen wij de wethouder om in actie te komen. Gelukkig kregen wij een toezegging van de wethouder: hij gaat hierover in gesprek met SnowWorld.