Huis-aan-huizen in actie
Huis-aan-huizen in actie

Nieuws van de campagne

Maandelijks hebben wij, Jennifer, Armin, Marga, Derya, Rick, Carolina, Walter, Jakobien, Claire, Marcel, Dennis, Pauline en Jordy in wisselende samenstelling huis-aan huisacties van GroenLinks uitgevoerd. Vanaf juni zijn wij één tot twee keer per maand de straat opgegaan om huis aan huis aan de bewoners te vragen wat men belangrijk vindt in Zoetermeer. Dit leverde openhartige gesprekken op, variërend van een geweldige straat om te wonen tot het moeten wonen in een huis in de vrije sector met een te hoge huur.

Maandelijks hebben wij, Jennifer, Armin, Marga, Derya, Rick, Carolina, Walter, Jakobien, Claire, Marcel, Dennis, Pauline en Jordy in wisselende samenstelling huis-aan huisacties van GroenLinks uitgevoerd. Vanaf juni zijn wij één tot twee keer per maand de straat opgegaan om huis aan huis aan de bewoners te vragen wat men belangrijk vindt in Zoetermeer. Dit leverde openhartige gesprekken op, variërend van een geweldige straat om te wonen tot het moeten wonen in een huis in de vrije sector met een te hoge huur. En ook trieste verhalen over het leven van een alleenstaande met kinderen met een volledige werkweek, doodmoe en eigenlijk te weinig inkomsten om de kinderen te geven wat andere kinderen gewoon krijgen. Maar ook leuke verhalen over het groen en de speelplek voor de kinderen om de hoek. Ook hadden we regelmatig verontwaardigde gesprekken over de HOM, onduidelijkheid over het voortbestaan van de Balijhoeve, Het Buitenspeelbeest (oude kinderboerderij) en wijktuinen. En door veel ouders met kinderen genoemd: het ontbreken van een openluchtzwembad.

Team GroenLinks Zoetermeer heeft inmiddels 17 actieve leden, waarvan 14 actief tijdens Huis-aan-huisacties, de teller van het aantal bezochte huizen staat eind november op 600 en er zijn 133 individuele gesprekken gevoerd met bewoners. Vanaf januari gaan wij minimaal wekelijks op zaterdagen huis-aan-huizen. Minimaal, omdat wij natuurlijk het liefst nog zo’n 364 bewoners willen vragen om te gaan stemmen op 21 maart 2018 en ook door de weeks op avonden een huis-aan-huisactie willen opzetten.

Doe Mee!

Het is hartstikke leuk om met mensen in gesprek te gaan over dingen die ze bezighoudt. Wil je ook een keer meegaan? Geef je dan op via GroenLinks.nl/doemee. Je meldt je daar aan als vrijwilliger en je wordt vervolgens gebeld door Derya om uitleg te krijgen en afspraken te maken. Niet alleen het huis-aan-huizen is leuk door de gesprekken met bewoners, maar ook de warme chocolademelk of borrel na afloop kunnen wij je van harte aanbevelen!