Raadslid Jennifer van Werkhoven: "We zijn geschokt door de beelden van de aardbevingen in Syrië en Turkije. De volledig ingestorte steden en de mensen die levend en dood onder het puin vandaan worden gehaald doen ons hart bloeden. We leven ook mee met de Turkse en Syrische gemeenschap in Zoetermeer, die familieleden, vrienden en kennissen hebben verloren of nog in grote onzekerheid zitten over hun lot."

Daarom staan wij achter het raadsvoorstel om een bedrag van één euro per inwoner beschikbaar te stellen voor noodhulp aan de slachtoffers in Syrië en Turkije. Verschillende gemeentes, zoals Amsterdam en Utrecht, zijn ons al voorgegaan. De Vereniging van Nederlandse Gemeenten heeft opgeroepen om vooral geld te doneren. Het is namelijk effectiever om geld te doneren aan lokale organisaties, dan goederen uit Nederland naar het getroffen gebied te brengen.

Afgelopen maandag werd het voorstel gelukkig aangenomen. De gemeente gaat één euro per Zoetermeerse inwoner doneren aan Giro 555. Dat betekent een bedrag van 127.000 euro.