De leden van GroenLinks en de PvdA in Zoetermeer hebben op 15 maart 2024 besloten om samen mee te doen aan de gemeenteraadsverkiezingen in 2026. Daarvoor moeten speciale regels en procedures vastgesteld worden. Die speciale regels en procedures vormen samen het verkiezingsreglement en zijn in plaats van de procedures die binnen de afzonderlijke partijen gelden voor de voorbereiding van verkiezingen. In dezelfde vergadering is de werkgroep Linkse Samenwerking verzocht twee varianten uit te werken. In variant 1 stelt de kandidatencommissie één gezamenlijke lijst op. In variant 2 stelt de kandidatencommissie voor elke partij een afzonderlijke lijst op. Die afzonderlijke lijsten worden in aparte ALV’s vastgesteld en daarna volgens vooraf gestelde regels samengevoegd. Dit is vergelijkbaar met het model zoals dat bij de landelijke en de Europese verkiezing is toegepast.

Graag nodigen we de leden van GroenLinks en PvdA afdeling Zoetermeer uit om over beide varianten van gedachten te wisselen. Het gesprek vindt plaats op dinsdag 11 juni, om 20.00 uur in de fractiekamer van GroenLinks in het gemeentehuis. Wil je aanwezig zijn bij het ledengesprek? In verband met de ruimte willen we je vragen om je aan te melden voor deze bijeenkomst. 
Meld je aan met deze link: https://forms.gle/dr87j4N9Wdwuv8hx6

Tijdens de Algemene Ledenvergadering, die gepland staat op woensdag 3 juli, wordt er een definitief besluit genomen door de leden van GroenLinks over het verkiezingsreglement. Te zijner tijd ontvangen de leden hiervoor een uitnodiging.

Oplegnotitie

Variant 1

Variant 2